Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radikalizirali stav

'Nećemo dopustiti postavljanje ćiriličnih ploča, neka nas privode'

Zdravko Komšić
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
26.02.2013.
u 10:05

Ogorčeni smo jer nas Vlada ignorira i uopće ne reagira na naše zahtjeve, kažu u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara

Na sastanku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kojemu su nazočili i Josip Klem, predsjednik Udruge specijalne policije, Ilija Vučemilović, predsjednik Zbora gardijskih brigada, Damir Loborec, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba i Stjepan Culej, predsjednik Udruge specijalne policije vukovarsko srijemske županije, dogovoreno je da će Stožer radikalizirati svoje stavove i više neće pasivno prosvjedovati u slučaju postavljanja ćiriličnih natpisa i aktivnim djelovanjem će onemogućiti i spriječiti svaki pokušaj postavljanja natpisa na ćiriličnom pismu u gradu Vukovaru.

– Odustajemo od pasivnog prosvjedovanja i fizički nećemo dopustiti postavljanje ćiriličnih ploča pa neka nas policija privodi i piše kaznene prijave. Ogorčeni smo jer nas Vlada ignorira i uopće ne reagira na naše zahtjeve. Mirno smo prosvjedovali jer smo očekivali dijalog s Vladom, računali smo na njihovu razboritost i da će nas pozvati kako bi razgovarali i riješili ovaj problem na obostrano zadovoljstvo, ali oni nastavljaju po svome. Ministar Bauk mrtav-hladan izjavljuje kako će ploče biti postavljene ovog tjedna i da će postupiti prema zakonu – kaže Zdravko Komšić, glasnogovornik Stožera, dodajući kako su najavili prosvjed u Zagrebu za 7. travnja, ali će se on zbog novonastale situacije održati i ranije kada Stožer procijeni da je najbolje.

>>Izrađene prve ploče, službeno uvođenje ćirilice pitanje dana

Komentara 27

MA
markopvz
10:22 26.02.2013.

slazem se sa doticnim gospodinom..gledao sam jednu emisiju gdje je on bio gost i gdje je temeljito obrazlozio radi cega je protiv toga,jedan od argumenata je i taj da je takav omjer stanovnistava takav jer je zapravo poslljedica etnickog ciscenjaa 91 te naseljavanje srba iz drugih djelova "srao krajine" sve do mirne reintegracije,a toga ima jos ohoho ,toliko da nebi stalo u komentar..dakle,apsolutna podrska Stozeru

NE
Nepokolebljiv
10:22 26.02.2013.

U Berlinu ima desetak puta vise Turaka nego Hrvata srpskog porijekla u Vukovaru. Jos uvijek niti jedan znak na turskom nije postavljen u Berlinu. U londonu ima vise gradana rodenih izvan Velike Britanije pa nitko ne razmislja o postavljanju zvanicnih natpisa na stranim jezicima i pismima. Kada Europa sebi ugura nesto tamo na cemu sjedi onda neprijatelji Hrvatske mogu pitati da se u Hrvatskoj pocne s dvojezicnoscu.

OB
-obrisani-
17:52 26.02.2013.

Oni koji se boje rata neka slobodno klikću minuse! Moj komentar jasna je poruka vlasti koji kao kukavice štampaju table, troše naše novce, da bismo to bacili u smeće kamo i pripada! Neprijatelji su naturali i izjednačavali krivnju, gurali su nam tezu o "građanskom ratu", a dobro je znano da je bila agresija i genocid, etnocid i kulturocid na djelu! To mi Hrvati ne ćemo više dopustiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije